Om bildkonstnären

in our hands_hemsideversion (1 av 1)Bertil Leidner (BL) har utformat logot till Röntgenveckan 2016 med de två paren händer som ”greppar” ett intensivt flöde av energi.

BL är röntgenläkare med mångårig tjänst på Huddinge (fram till 2014) med fokus på akutradiologi och datortomografi. Från mitten av 00-talet har han kombinerat sitt professionella intresse för datortomografi och VR- volymrenderade bilder med ett stort intresse för konst och digital fotografi till ett växande konstnärsskap.

BL har sedan 2008 haft ett flera separatutställningar och har deltagit i flera jurybedömda grupputställningar. Han är representerad i bl a Australien, Tyskland, USA och i Japan, förutom i flera samlingar i Sverige.

I hans bilder, vilka ofta är en kombination av DT-bilder/VRT och digitalt foto, finns en symbolik där bildens titel ger en fingervisning om tankarna vid bildskapandet. Se vidare på BL´s hemsida www.leidnerimaging.se

Till Röntgenveckan har han gjort en specialupplaga av bilden ”In our hands” där VRT-bilderna av händerna från logot kombinerats med japanska tecken med denna betydelse. Bilden som är monterad bakom plexiglas och finns i olika storlekar, kommer att finnas till salu under röntgenveckan. (Kalligrafin i bilden är utförd av Hisayo Oki, japansk konstnär verksam i Stockholm.)

 www.leidnerimaging.se